Een verzekering voor een boot of vaartuig is in Nederland niet bij wet verplicht. Wel kunnen beheerders of organisaties in jachthavens, stallingen of bijvoorbeeld bij wedstrijden je verplicht stellen om WA-dekking af te sluiten. 

In Nederland bestaat er geen wet die je verplicht om een bootverzekering af te sluiten. Toch kan dit heel verstandig zijn.

Het is verstandig om goed na te denken of een boot wel of niet (aanvullend) verzekerd moet worden. Het kan afhangen van de waarde van de boot, hoe vaak en waar er wordt gevaren, het financiële vangnet om onverwachte kosten te kunnen betalen en de emotionele waarde die de boot heeft. Voor iedereen is dat weer anders.

Kies je ervoor om een vaartuigverzekering af te sluiten dan wil je natuurlijk een betrouwbare en bij jouw situatie passende bootverzekering tegen de scherpste premie. Een bootverzekering waarmee je zorgeloos kunt genieten van het kostbare bezit. 

Net zoals bij een autozekering kan er ook bij een bootverzekering uit verschillende dekkingen gekozen worden. Je kunt alleen verzekeren tegen Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) maar ook kiezen voor Beperkt of Volledig Casco . 

Twijfel je of een bootverzekering voor jou van toepassing is? Neem dan gerust contact met ons op voor een persoonlijk advies. Ben je benieuwd wat zo’n verzekering kost? Vraag dan een vrijblijvende offerte op.

Aanvullende pakketten

Eventueel zijn er ook verdere aanvullende verzekeringen zoals een module voor de trailer en / of volgboot. De meest gekozen pakketten zijn:

Ongevallen opvarenden
Rechtsbijstand
Pechhulp
Volgboot 
Trailer

Welke dekking

  • WA-dekking; (hieronder valt de schade aan anderen)
  • WA met een Basis Casco-dekking (hieronder valt onder andere schade door diefstal of vandalisme)
  • WA met een Volledig Casco-dekking (de meest uitgebreide dekking inclusief schade door bijvoorbeeld vorst en lekvaren)

Voor welke vaartuigen