Net zoals bij een autozekering kan er ook bij een bootverzekering uit verschillende dekkingen gekozen worden. Je kunt alleen verzekeren tegen Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) maar ook kiezen voor Beperkt of Volledig Casco .

Hieronder zie je een indicatie per dekking. Let wel: de exacte dekking kan verschillen per gekozen verzekeringsmaatschappij. Van ons kun je een haarscherpe uitleg hierover verwachten als je een offerte opvraagt. 

WA dekking

Met een WA dekking ben je verzekerd voor schade die je aan anderen toebrengt. Vaar je per ongeluk tegen een andere boot aan en is die boot daardoor beschadigd? Bij een WA verzekering krijg je deze schade vergoed door de verzekeraar. Zonder verzekering draai zelf voor de kosten op. Is je eigen boot ook beschadigd? Dit wordt met alleen een WA-verzekering helaas niet vergoed.

WA + Beperkt Casco

Kies je voor een WA + Beperkt Casco dekking? Dit wordt ook wel een WA+-dekking genoemd. Hiermee ben je naast de WA opties ook verzekerd voor schade door brand, zelfontbranding, ontploffing, joyvaren, storm en hagel. Bovendien ben je ook verzekerd voor schade aan de inboedel. De exacte opties kunnen per gekozen verzekeringsmaatschappij verschillen. 

WA + Volledig Casco

De WA + Volledig Casco dekking is de meest uitgebreide verzekering en wordt ook wel allrisk genoemd. Het is de meest complete dekkingsvorm. Met een allrisk verzekering ben je, naast eerdergenoemde schades toegebracht aan anderen, ook verzekerd voor schade aan je eigen vaartuig, ook als je dit zelf hebt veroorzaakt. Ben je bijvoorbeeld bij het aanmeren van de boot tegen de kade gebotst? Dan dekt een allrisk verzekering de reparatiekosten aan je boot.

Keuze gemaakt? Vraag dan nu een vrijblijvende prijsopgave aan.

Offerte aanvragen